ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΛΥΤΩΝ

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον τομέα ανάκτησης πολύτιμων μετάλλων απο το 1972. Είμαστε μία παραγωγική μονάδα, εξοπλισμένη με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα για το σωστό δειγματισμό και με εξειδικευμένο χημείο για ακρίβεια στις αναλύσεις.

Γιατί όμως να επιλέξετε εμάς;

Η MetalLogic είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα στην Ελλάδα και συνεργάζεται ΜΟΝΟ με επαγγελματίες όπως διαλυτήρια αυτοκινήτων,  συνεργεία αυτοκινήτων και εξατμίσεων και ΟΧΙ με ιδιώτες. Η τιμή αγοράς τους είναι σύμφωνα με τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων καταλυτών στον κόσμο Ecotrade η οποία το 2020 επέλεξε την εταιρεία μας ως τον επίσημο αντιπρόσωπό της για όλη την ΝΑ Ευρώπη.

Διαδικασία

Η εταιρεία μας, όντας η παλαιότερη στο χώρο της επεξεργασίας και ανάκτησης μετάλλων στην Ελλάδα, δεν διακινδυνεύει το όνομά που έχει χτίσει με τόσο κόπο όλα αυτά τα χρόνια. Ως εκ τούτου, εκτός από τις καλύτερες τιμές της αγοράς σας προσφέρουμε σταθερότητα μέσω μίας διαδικασίας απόλυτα διαφανείς και φιλική προς τον πελάτη.

Παραλαβή Καταλυτών Εντός Αττικής.

Εξειδικευμένοι υπάλληλοι της εταρειάς μας έρχονται στις εγκαταστάσεις σας και σε συνεργασία μαζί σας ταυτοποιούν τους καταλύτες σας επιτόπου σύμφωνα  με τη βάση της Ecotrade.

Παραλαβή Καταλυτών Εκτός Αττικής.

Για απομακρυσμένες εταιρείες, η εταρεία μας αναλαμβάνει την παραλαβή των καταλυτών με συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρεία. Τα υλικά θα πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένα και μπορούν να φέρουν και σφραγίδα ασφαλείας. Την αποστολή των καταλυτών είναι επιθυμητό να τη συνοδεύει μια Packing List η οποία θα αναφέρει τους κωδικούς των καταλυτών που περιλαμβάνονται στην αποστολή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ

Ταυτοποίηση

Κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης ο υπάλληλος μας ελέγχει τον κωδικό του εκάστοτε καταλύτη σε συνάρτηση με τη λίστα της Ecotrade και το καλάθι που έχει δημιουργηθεί από τον πελάτη. Στην περίπτωση που οι καταλύτες γίνονται από εταιρείες εκτός Αττικής τότε ο υπάλληλός μας ελέγχει τον κάθε καταλύτη στις εγκαταστάσεις μας και ενημερώνει την λίστα (Packing List) με τους κωδικούς. Για την αποφυγή πιθανών προβλημάτων είναι θεμιτό η κάθε εταιρεία να έχει ελέγξει ή σταμπάρει τον κάθε καταλύτη βάζοντας έναν άυξων αριθμό, την ημερομηνία και υπογραφή με ανεξίτηλο μαρκαδόρο οπότε σε περίπτωση διαφοράς να μπορεί να επιλυθεί όσο το δυνατόν πιο εύκολα και για τις δύο πλευρές.

Στο τέλος της διαδικασίας, η εταιρεία δίνει στον πελάτη μια τελική λίστα που περιλαμβάνει  τους τύπους των καταλυτών και την ημερήσια τους. Με αυτή την λίστα ο κάθε πελάτης μπορεί να πάει στην ιστοσελίδα της ecotrade και να πιστοποιήσει την τιμή που έχει δοθεί από την εταιρεία μας.

«Σας πιάνουν χώρο αλλά δεν θέλετε να πουλήσετε γιατί η τιμές δεν είναι καλές. Ρωτήστε μας πως μπορείτε να έχετε τον δικό σας «Λογαριασμό» στην εταιρεία μας.»

Λογαριασμοί

Οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων έχουν μεγάλες και συνεχόμενες διακυμάνσεις οι οποίες επηρρεάζουν άμεσα την αξία των καταλυτών. Ταυτόχρονα όμως, ο χώρος που καταλαμβάνουν οι καταλύτες μπορεί να είναι αρκετά μεγάλος και να πρέπει να ελευθερωθεί ενώ ταυτόχρονα η αποθήκευση τέτοιου είδους αποβλήτων για αρκετό καιρό δεν συνάδει με την κείμενη νομοθεσία ή/και το ISO 14001.

Η εταιρεία μας σας δίνει τη δυνατότητα να παραλάβει και να πιστώσει στο «λογαριασμό» σας, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και αξιολόγησης, τους καταλύτες σας. Έτσι οι καταλύτες αυτοί μπορούν να  πουληθούν την ημέρα που χρειάζεστε με την αξία που εσείς έχετε επιλέξει και θέλετε. Επίσης, ακόμα ένα θετικό που προσφέρει η εταρεια μας, είναι ότι σε περίπτωση που γίνουν αρκετές μικρές παραλαβές (π.χ. 10 παραλαβές των 4 τμχ.) που θα συνοδευτούν από  μία μαζική πώληση (πχ. των 40 τμχ.), η εταιρεία μας θα σας αποδώσει την αξία σύμφωνα με τα τελικά τεμάχια ήτοι  πρόσθετα ένα 5% στην τιμή αγοράς των καταλυτών.

Άμεση Πληρωμή

Οι πληρωμές για τους καταλύτες που έχουμε παραλάβει γίνεται άμεσα και γρήγορα σε τράπεζα της επιλογής σας. Για εντολές μέχρι τις 10:00 το πρωί η εξόφληση γίνεται συνήθως την ίδια μέρα ή σε περίπτωση μεγάλου φόρτου εργασίας την επομένη εργάσιμη.

«Θέλω να κάνω ανάλυση για κάθε καταλύτη ξεχωριστά.»

Στην περίπτωση που κάποιος πελάτης θέλει να ενημερωθεί και να πιστοποιήσει την περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα για κάθε καταλύτη ξεχωριστά, η εταιρεία μας αναλαμβάνει ολόκληρη τη διαδικασία δειγματισμού και ανάλυσης προσφέροντας σε προσιτό κόστος ένα πολύ καλό και αξιόπιστο αποτέλεσμα. Η διαδικασία ξεκινάει με το προσεχτικό άνοιγμα του καταλύτη ώστε να μην υπάρχουν απώλειες μετάλλων ή οποιονδήποτε στοιχείων, και ολοκληρώνεται με τον σωστό διαχωρισμό με αποτέλεσμα ομοιογενή και αντιπροσωπευτικό δείγμα. Το δείγμα αυτό μπορεί να γίνει με μία απλή μη καταστρεπτική ανάλυση στο WD-XRF φασματογράφο, έχοντας μία ταυτοποίηση που είναι πολύ κοντά στη πραγματικότητα, ή με τακτική ανάλυση σε ICP-OES όπου έχουμε ένα 100% αποτέλεσμα.

«Έχω υλικά αλλά δεν γνωρίζω τι περιέχουν σε πολύτιμα μέταλλα.»

Για υλικά που προέρχονται από καταλύτες αλλά δεν γνωρίζετε ακριβώς την περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα η εταιρεία μας μπορεί να κάνει δειγματοληψία και τακτική ποσοτική ανάλυση. 

catalyst

Η διαδικασία του δειγματισμού γίνεται στο χημείο της εταιρείας μας με ειδικά όργανα που δίνουν το καλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα καθώς ή ανάλυση είναι χημική ποσοτική και όχι με την χρήση ενός απλού XRF φασματογράφου.

logo

Άδειες – ΕΔΟΕ

Η εταιρεία μας έχει όλες τις απαραίτητες άδειες και καλύπτει όλες τις ποιοτικές απαιτήσεις καθώς είναι πιστοποιημένη με τέσσερα (4) συστήματα ποιότητας ISO 9001:2015, 14001:2015, 45001:2018 και 27001:2013.. Πρόσθετα είμαστε συμβεβλημένοι με την ΕΔΟΕ και καταχωρημένοι στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ). Στο τέλος κάθε χρόνου θα σας αποστέλλουμε τις ποσότητες που έχουμε παραλάβει από την εταιρεία σας ώστε να τις συμπεριληφθούν στη δική σας έκθεση.

Η εταιρεία μας μπορεί να προσφέρει την καλύτερη τιμή στην αγορά καταλυτών αλλά έχει σαν καλή πρακτική την τακτική να μην παραλαμβάνει υλικά από ιδιώτες και ασφαλώς ΔΕΝ πληρώνει μετρητά για τους καταλύτες. Οποιαδήποτε αγορά γίνεται μέσω τραπέζης με την έκδοση τιμολογίου.